Tot middernacht studeren in de UB

Met ingang van dit jaar is de Universiteitsbibliotheek tijdens de tentamenperiodes van 19 tot en met 29 maart en van 15 tot en met 25 oktober door de week geopend tot middernacht en gelden ook ruimere openingstijden in het weekeinde. De openingstijden zijn niet alleen in de tentamenperiodes verruimd. De UB is nu op vrijdag open tot 22.00 uur (was 17.00 uur), op zaterdag van 9.30 tot 17.00, op zondag van 13.00 tot 17.00 uur en in de kerstvakantie op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Hiermee is tegemoet gekomen aan de wensen die studenten op dit punt hadden. Openingstijden van gebouwen met veel werkplekken. In de vakanties gelden aangepaste openingstijden; bij de UB gedurende zes weken, en bij Plexus en het Kamerlingh Onnes Gebouw gedurende vier weken.

Momenteel telt de universiteit centraal en bij de faculteiten ongeveer 2.250 studentwerkplekken. Een deel hiervan is voorzien van een pc of biedt de mogelijkheid wireless te werken met een laptop. De UB heeft 450 studieplekken zonder en 88 met pc. Verder heeft een aantal faculteiten werkgroepruimten die studenten kunnen gebruiken. In het algemeen vinden studenten dat er voldoende werkplekken zijn. Er zijn wel verschillen in bezettingsgraad. En soms ontstaat lokaal een tijdelijk tekort, zoals momenteel bij de Gorlaeus-laboratoria, waar wordt verbouwd. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×