Gezondheidscentrum Stevenshof moet verhuizen

Het Gezondheidscentrum Stevenshof moet door een conflict met De Raad Vastgoed, de verhuurder van het pand, verhuizen. Een nieuwe locatie is inmiddels gevonden; de dependance van de Protestants Christelijke Basisschool De Zwaluw aan de Mary Zeldenrustweg. Het gezondheidscentrum verwacht rond de zomervakantie haar intrek in het nieuwe pand te nemen. Patiënten van het centrum en de ouders van De Zwaluw, zijn vandaag over de aankomende verhuizing ingelicht. De afgelopen maanden is er overleg geweest met De Raad Vastgoed en met de gemeente Leiden. Volgens de directeur van het Gezondheidscentrum, Nelleke Weijermans, is het resultaat van de gesprekken dat men nu gedwongen moet verhuizen. Goed nieuws is echter wel dat het centrum in de wijk blijft.

Weijermans had graag op de huidige locatie willen blijven, waar het centrum al bijna 15 jaar is gevestigd. Maar de verhuurder, De Raad Vastgoed, heeft dat onmogelijk gemaakt. Weijermans: “Het Gezondheidscentrum wilde graag het huurcontract verlengen. De Raad dwong ons het huurcontract op te zeggen, voordat men over een nieuwe huurprijs wilde praten. Die nieuwe huurprijs bleek toen maar liefst 209 euro per vierkante meter te zijn. Een dergelijke buitensporige huurprijs is voor onze hulpverleners, zoals onder meer huisartsen, fysiotherapeuten en psychologen, eenvoudigweg financieel niet op te brengen.”

Het goede nieuws is volgens Weijermans dat, in goed overleg met het schoolbestuur van de Protestants Christelijke Basisschool De Zwaluw en de gemeente, er in de wijk een nieuwe locatie is gevonden voor het Gezondheidscentrum: de dependance van De Zwaluw aan de Mary Zeldenrustweg. Erwin Warschauer, verenigingsdirecteur van de Protestants Christelijke Schoolvereniging Leiden: “De Zwaluw II, de dependance, kan door deze ontwikkeling verhuizen naar het hoofdgebouw, De Zwaluw I, waardoor de locatie aan de Mary Zeldenrustweg vrij komt. Zo kunnen wij als schoolbestuur het Gezondheidscentrum een dienst bewijzen. En dat doen wij graag. Ook omdat alle leerlingen van De Zwaluw zo sneller dan was voorzien, op één plek les krijgen. Dat is goed voor ouders, leerkrachten en leerlingen van De Zwaluw.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×