Overlast in Kooipark en omgeving wordt aangepakt

De politie gaat de overlast die veroorzaakt wordt door rondhangende jeugd in het Kooipark en omgeving hard aanpakken. Verschillende omwonenden melden last van de jongeren te hebben en sommige bewoners hebben zelfs aangifte gedaan. De jongeren plegen geweld, richten vernielingen aan en bedreigen mensen. Vorig jaar heeft de wijkagent afspraken met hen gemaakt maar daar houdt de jeugd zich inmiddels niet meer aan. Het gaat om het gebied in en rond het Kooipark, Parkstraat, Atjehstraat, Bilitonstraat en Ringkade. De jongeren zullen worden gewaarschuwd en hun namen worden genoteerd, mocht het toch fout gaan dan zal de politie ook bekeuringen gaan uitdelen.

De ouders van de jongeren die overlast veroorzaken zullen per brief worden geinformeerd over de nieuwe aanpak. Op 1 maart wordt bekeken hoe het er dan voorstaat en wordt besloten of de aanpak wel of niet wordt voortgezet.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×