Activiteiten GGZ-Leiden

De komende maanden organiseert GGZ Leiden weer een aantal cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten, die betrekking hebben op de Geestelijke Gezondheidszorg. Alle bijeenkomsten vinden plaats onder deskundige begeleiding. Tijdens de preventieve cursus ´Angst de baas´ leren mensen van 55 jaar en ouder die kampen met lichte tot matige angst- en paniekklachten, daarmee om te gaan. Zij krijgen handvatten aangereikt om angsten te overwinnen en leren hoe zij angstige situaties kunnen aanpakken. Mannnen van 55 jaar of ouder die kampen met lichte depressieve klachten, kunnen tijdens de cursus ‘Het verhaal van je leven’ hun levensverhaal vertellen. Zij worden uitgenodigd hun eigen levenservaringen te bespreken en evalueren. Dit helpt hen bij het bewust maken van keuzes en het vormen van een positieve levenshouding. Ouderen die graag zelf het initiatief in hun leven willen behouden en willen weten hoe zij hun leven onlangs beperkingen op een prettige manier vorm kunnen geven, kunnen deelnemen aan een voorlichtingsmiddag genaamd “De kunst van het ouder worden.”

Tijdens deze bijeenkomst, die mede wordt georganiseerd door Valent RDB, kunnen de deelnemers onder andere kijken naar een film waarin drie ouderen beschrijven hoe zij de veranderingen in hun leven hebben ervaren en hoe zij hun leven vormgegeven hebben.

Na afloop kunnen de deelnemers met elkaar van gedachten wisselen. De cursus ‘Angst de baas’ start op donderdagochtend 8 februari in Oegstgeest en beslaat acht twee uur durende bijeenkomsten. Voorafgaand aan de cursus wordt tijdens een kennismakingsgesprek nagegaan of de cursus is wat u nodig hebt.´Het verhaal van je leven´ wordt gegeven op acht maandagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste bijeenkomst is gepland op 19 februari en de laatste op 9 april. De cursuslocatie is GGZ Leiden, Albinusdreef 7.Voor meer informatie en opgave kunt u voor beide bovenstaande cursussen mailen naar preventie@ggzleiden.nl . De voorlichtingsmiddag “De kunst van het ouder worden” vindt op woensdag 21 februari tussen 14.00 en 16.00 uur plaats in het Gemeentecentrum, Lijtweg 9 in Oegstgeest. Voor meer informatie en deelname kunnen belangstellenden bellen naar Valent RDB: 071.4093333.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×