Hoeden van Leids atelier Capita in Oude Raadhuis Warmond

Martina Smit-Rihova van hoedenatelier Capita selecta in Leiden exposeert van 31 januari tot 25 februari in galerie Het Oude Raadhuis in Warmond. Zij ontwerpt en vervaardigt op ambachtelijke wijze stijlvolle dameshoeden met speelse details en een zeer duidelijke eigen lijn. Smit-Rihova, geboren in de Tsjechische hoofdstad Praag, volgde haar scholing als hoedenontwerpster in diverse ateliers in binnen – en buitenland. In het Latijn betekent Capita selecta: uitgekozen hoofd(stukk)en. “Dat vind ik een uitgelezen naam voor mijn hoedenatelier. Ik versier met mijn hoeden het hoofd van dames van alle leeftijden, die een individuele persoonlijkheid durven te zijn”, aldus Smit-Rihova.

Bij de Leidse volksuniversiteit K & O geeft zij haar cursus ‘dameshoeden maken’. Naast hoedenontwerpster is Smit-Rihova ook actief als vertaalster en docente Tsjechisch bij ondermeer de Leidse en de Haagse Volksuniversiteit.

Op de tentoonstelling zijn tevens sieraden te zien van Will de Hey en textiele werken van Annelies van Heyst en Saskia Weishut-Snapper.

Openingstijden: Woensdag tot en met vrijdag 15.00-17.00 uur, zaterdag 11.00-17.00 uur, zondag 13.00-17.00 uur.

Dorpsstraat 36, Warmond.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×