Popronde 2007 zoekt ook Leidse bands

De Popronde, die jaarlijks plaatsvindt van half september tot eind november, is voor de editie 2007 op zoek naar talentvolle Nederlandse bands en acts. Het festival is niet gebonden aan één stijl en zoekt daarom bands uit allerlei richtingen van de muziek. Het festival is voor publiek gratis toegankelijk en vindt in elke stad bij circa 20 podia plaats, die variëren van kleine bruine cafés tot professionele popzalen. De Popronde is voor de geselecteerde bands een mogelijkheid zich te presenteren aan het publiek, de pers en aan programmeurs. Optreden op het festival met alle bijkomende publiciteit en media aandacht kan een kans zijn om door te stromen naar het festival-en clubcircuit. Verleden jaar vonden in 14 steden 339 optredens bij 225 podia plaats. De verwachting is dat aankomend jaar circa 300 podia in 20 steden deel zullen nemen aan het festival. Hier zullen circa 400 optredens van de geselecteerde bands plaatsvinden. Men verwacht dat circa 40.000 mensen het festival zullen bezoeken.

Bands die geïnteresseerd zijn kunnen tot 1 maart het aanmeldingsformulier, biografie en demo opsturen naar Popwaarts. Het aanmeldingsformulier is te downloaden op www.popronde.nl. Hierop is ook het adres van Popwaarts te vinden.

Uit de inzendingen worden door een team van boekers en programmeurs van festivals en clubs 90 talentvolle Nederlandse bands en acts geselecteerd. In het verleden toerden bands als Racoon, Relax, The Sheer, Silence Is Sexy, a balladeer, Illicit, Voicst, Roosbeef, El Pino and the Volunteers en The Kevin Costners met het festival. Begin mei wordt op www.popronde.nl bekend gemaakt welke bands zijn geselecteerd voor de Popronde editie 2007.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×