De Leidse Hoed stopt haar activiteiten

De Leidse Hoed: Podium voor inspiratie en meningsvorming waarin kerken en Humanistisch Verbond samenwerken, heeft gedurende zeven jaar aan de Leidse bevolking programma’s aangeboden over thema’s van maatschappelijk belang met als trefwoorden cultuur, samenleving, levensvisie en religie. Het streven was door het aanbieden van die programma’s uit te nodigen tot nadenken en debat. In de eerste jaren kwamen uiteenlopende thema’s aan de orde: verschillen in religie en levensbeschouwing en de betekenis daarvan voor het dagelijks leven, geweld in het publieke en het privé-domein en de leefbaarheid in de stad Leiden. In de latere jaren werd het accent gelegd op het uitnodigen van bekende Nederlanders die op verschillende posities in de maatschappij hun sporen hebben verdiend en bereid waren ons een blik te gunnen op hun inspiratiebronnen. Afgerond werd met een serie waarin gasten het gehoor vanuit hun deskundigheid deelgenoot maakten van hun dromen en verwachtingen over onze samenleving in 2030.

De organisatoren van de Leidse Hoed hebben mooie programma’s kunnen aanbieden, vinden ze zelf. Het past nu in de tijd om te stoppen. Ze willen bij dezen hun talrijke gasten en de gespreksleiders, met name Lammert Leertouwer, Aart van Bochhove, Ton van Brussel en Menno Bentveld, heel hartelijk danken voor hun enthousiasme en hun bereidheid mee te werken aan het Podium.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×