Leidse muzikant Willem Hakkaart overleden

Afgelopen woensdag is de Leidse muzikant Willem Hakkaart overleden aan longkanker. Hakkaart was gitarist van de legendarische Ram Jam Band. Willem Kiewiet de Jonge van Pasadena Productions omschrijft Hakkaart als een ‘uitzonderlijk blues & soul gitarist en solist’. Hakkaart maakte met name regionaal veel furore met bands als Number 4 en de Ram Jam Band. Met die laatste speelde hij op alle grote podia van Nederland. Hakkaart laat een vrouw en kinderen na. Hij wordt maandagmiddag om 16.00 uur bevraven op Rhijnhof.

Willem Hakkaart was één van de muzikanten die er vanaf het begin van de Ram Jam Band (in 1983) bij was. Samen met Art Bausch, Peter van Evert en Chris Koene speelde hij ook in de band “TRAIL” (1977 – 1979). Voor Trail was hij 1 jaar bandlid in “The Spirit Of St. Louis”. De afgelopen periode speelde hij naast de Ram Jam Band met de gebroeders de Leeuw (Roland en Arthur) en drummer Charles Schouten in “Number Four”.

Hakkaart was een gedreven muzikant die altijd veel plezier in de muziek heeft gehad. Hij zei daar in het verleden zelf over: “Het leukste van muziek maken vind ik het samenzijn met andere muzikanten. Gewoon lekker lol maken en dan maakt het niet eens zoveel uit hoe goed andere muzikanten zijn. Plezier, daar gaat het om, en dat hoor je dan ook terug in de muziek die je maakt!”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×