foto: Gerlinde de Geus

Voorstelling met vette knipoog in LAK Theater

Op woensdag 31 januari treedt MGA (Mimegroep Amsterdam) op in het LAK Theater in de serie ‘De Nieuwe Theatermakers’ met ‘Ion-Burning Bombay II’. Hoewel de meeste mensen de verwantschap tussen Griekse tragedies en Indiase Bollywood-films niet direct zullen zien, zag Anil Jagdewsing van Mimegroep Amsterdam dit wel. Hij combineert de tragedie ‘Ion’ van Euripides met de Indiase Bhakti-film tot een voorstelling met een vette knipoog, waarbij de twee genres verrassend goed samen gaan: een kleur – en glitterrijke combi van Griekse tragedie en Indiase hits!

De acteurs van MGA spelen het verhaal van Ion in Bollywoodstijl. Ion is de zoon van de Griekse god Apollo. Hij wordt te vondeling gelegd. Via omwegen komt hij, zonder dat ze het weet, toch weer terug bij zijn moeder en haar nieuwe vriend. Een humoristisch verhaal vol verwijzingen naar hedendaagse sociale problemen rond ras, klasse, cultuur en geslacht met Indiase evergreens door Sharla Sookha.

Aanvang: 20.30 uur, kaartverkoop en reserveringen via www.laktheater.nl of telefonisch: 071-5124890.

LAKtheater, Cleveringaplaats 1, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×