ZZ Leiden klopt Rotterdam met 70-59

De hoogtijdagen van het Leidse basketbal, ooit centrum van de Nederlandse basketbalwereld, liggen alweer een paar decennia achter ons. Maar de club die na een afwezigheid van twintig jaar dit seizoen terugkeerde, heeft haar supportersschare nog altijd niet verloren, zo blijkt elke thuiswedstrijd opnieuw. Voor de tweede keer deze jaargang was Rotterdam Basketbal niet bestand tegen de druk van een paar honderd schreeuwende Leidenaren van ZZ Leiden. Dat meldt het AD naar aanleiding van de wedstrijd van afgelopen zaterdagavond. 

Loopt het bij een tegenstander ook maar even niet zoals het hoort, dan wacht een lastige avond, zo ondervond ook het team van coach Erik Braal. ,,Dit is geen pech, Leiden heeft verdiend gewonnen,’’ gaf deze toe. ,,We pakten bij elkaar 33 aanvallende rebounds. De tegenstander gaf dus kansen weg, maar we waren niet in staat eruit te scoren. Dat is niet goed, en onze eigen schuld.’’

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×