Hans Rouw

Jeugdsentiment op Radio West

Hans Rouw zal vanaf zaterdag 3 februari, wekelijks het programma ‘and the beat goes on’ presenteren, een uur met muziek, muzikanten en verhalen uit de jaren zestig. Het programma wordt ‘live’ uitgezonden tussen 11 en 12 uur vanuit de studio’s van Radio West. De regio van Omroep West en de beatmuziek waren in de jaren zestig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Den Haag was beatstad nummer 1 met groepen als (The) Golden Earring(s), The Motions en Q ’65, maar ook plaatsen als Delft (Tee Set, After Tea, Alquin), Voorburg (Earth & Fire, Sandy Coast), Zoeterwoude en Leiden waar The Shoes hun domicilie hadden, lieten van zich horen.

Dat deze periode nog steeds actueel is bleek wel uit de grote respons op de Regionale Top 500, die Radio West in de week van 22 tot en met 27 januari uitzond, ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan. Veel groepen en artiesten uit de beatperiode treden bovendien weer met veel succes op.

Gasten uit de popgroepen van toen zullen in het programma herinneringen ophalen aan die tijd. Elke zaterdag wordt er ook een luisteraar uitgenodigd om zijn of haar favoriete plaat te laten draaien en in de studio het verhaal te vertellen waarom juist die plaat zo’n speciale betekenis heeft. Een ander vast onderdeel is de ‘kofferstory’, waarin bijvoorbeeld oude platen met nieuwere versies vergeleken worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×