Virtueel Leiden, ontmoetingsplaats in SecondLife?

Peter Brands, oprichter van www.leiden360.nl, is actief bezig om Leiden virtueel op de kaart te zetten. In het wereldwijde computerspel ‘Secondlife’ wordt hard gewerkt aan een gezellige virtuele ontmoetingsplek voor Leidenaren. Zo zijn er plannen om de Burcht en de Koornbrug te laten verrijzen. Een project op zich en Brands roept de Leidse ondernemers dan ook op om hieraan deel te nemen. Brands noemt het een uitgelezen kans voor de gemeente Leiden of de VVV om zich positief aan de wereld te laten zien, vooral omdat in het spel alleen Amsterdam te vinden is, georganiseerd door paar Amerikanen. Brands: “Het zou toch stoer zijn als Leiden een eigen plek heeft op ‘Secondlife’?”

Brands en Leidse marktverkoopster Sandy Sira toosten op resultaat van wat er nĂș al ligt: de echte Leidse stem van Sandy voor de Tomtom. Het resultaat is gratis te downloaden op www.tomtom.leiden360.nl. Ook zonder Tomtom is de stem te daar te horen. Naast deze versie wil Brands ook een gratis stem maken met Leids studentengebral. Een goede kandidaat/student wordt gezocht.

De bouw van virtueel Leiden is te volgen op www.secondlife.leiden360.nl .

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×