270.000 euro subsidie voor Leidse muziekverenigingen

Het College van B & W heeft dinsdag besloten 270.000 euro subsidie uit te trekken voor Leidse muziekverenigingen, zangkoren en volksdansgroepen. Dat is een verhoging van het subsidiebedrag van 3,25 % ten opzichte van drie jaar geleden. Het betreft hier een indexering.   

Elke drie jaar wordt de Deelverordening Amateurkunst Subsidies (DAS) in overleg met de amateursector in Leiden geĆ«valueerd en in aangepaste vorm wederom voor drie jaar vastgesteld. In overleg met de Werkgroep Amateuristische Kunst (WAK) werd geconcludeerd dat de DAS de afgelopen drie jaar naar tevredenheid van zowel de amteursector als de gemeente gefunctioneerd heeft. Overeengekomen werd om behalve de mutaties in de deelnemende verenigingen, er zijn zeven nieuwe verenigingen bijgekomen en vier afgevallen, en de indexering geen wijzigingen aan te brengen.     

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×