Drinken, sterven en het Nederlandse lied

Toneelgroep Imperium speelt ‘De koning sterft iedere dag opnieuw’, onder regie van Feico Sobel. Drinken, sterven en het Nederlandse lied vormen de kern van ‘De koning sterft iedere dag opnieuw’, een eigen bewerking van het (bijna) gelijknamige stuk van Ionesco. Het wordt een avond vol humor, smart en Nederpop, zoals de Hollandse krakers: van ‘Samen Zijn’ tot ‘Bloedend Hart’. Regisseur Sobel gebruikt het oorspronkelijke stuk van Ionesco slechts als uitgangspunt voor een totaal nieuwe creatie, waarin alleen de afloop hetzelfde blijft: de Koning sterft…

Sobel combineert de thematiek van het sterven met de kracht van een aantal Nederlandse liedteksten en heeft de spelers met dit materiaal laten improviseren. Op deze manier ontstond een indrukwekkend muziektheaterstuk, waarin er naast een traan ook veel plaats is voor de lach.

Spel: Jan Joost Aten, Christian van Midden, Leonore Tismeer, Laurike in ’t Veld, Jos de Voogd.

Sobel behaalde in 2002 zijn diploma voor Toneeldocent en Regie aan de Toneel Academie in Maastricht. Hij maakte direct indruk en ontving voor zijn examenproductie ‘Justice4jamie/justice4all’ de Henriette Hustinx aanmoedigingsprijs. In datzelfde jaar ontving hij ook de Arend Hauerprijs op het landelijk amateur-festival met het stuk ‘De presidentes van Werner Schwab’. Sindsdien heeft hij vele toneelstukken geregisseerd bij verschillende theatergroepen. Voor Imperium regisseerde hij in 2005 al eens ‘Caligula’ van Camus.

Data 3, 8, 9, 10, 14, 15, 16 en 17 februari, aanvang 20.30 uur.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.imperiumtheater.nl

Theater Imperium, Oude Vest 33E, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×