Portaal wil 15 miljoen extra investeren in Leiden

Naar aanleiding van de noodkreet van de minister van Volkshuisvesting, Winsemius, biedt Portaal aan om de komende 5 jaar in totaal 165 miljoen euro te investeren in sociale doelen. Zo wil de woningcorporatie de veiligheid en het comfort van een aantal zwakke woonwijken verbeteren, de woningen betaalbaarder maken en de zwakste huurders onderssteunen. Van dit bedrag gaat ongeveer 15 miljoen euro naar Leiden. Portaal zal dit besteden aan Leiden Noord, Leiden Zuidwest en de Slaaghwijk.

In deze wijken worden extra beheerders aangesteld die zich zullen inzetten voor het verhogen van het wooncomford, worden er indien mogelijk energiebesparende maatregelen getroffen en wordt het beleid ter voorkoming van huisuitzettingen in samenwerking met de Stadsbank uitgebreid met een schuldsaneringsregeling. Omdat de Slaaghwijk binnen Leiden de grootste sociaal-economische, integratie- en jeugdproblemen kent, wordt in die wijk het meest geïnvesteerd. Zo onderzoekt Portaal de mogelijkheden om de welzijnsgebouwen te vernieuwen, de parkfunctie van de Tuin van Noord te versterken en een jongerenhonk op te zetten. Portaal brengt de 165 miljoen euro op, door de financiële buffer voor onvoorziene risico’s op te geven. Wanneer het nieuwe kabinet echter besluit om de woningcorporaties een extra heffing op te leggen, zal het bedrag moeten verlagen tot minimaal 85 miljoen euro.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×