Binck-commissaris verlaat universiteit

De Universiteit Leiden heeft bekend gemaakt dat de advocaat Charles Langereis gisteren ontslag heeft genomen als hoogleraar belastingrecht. Langereis had tot vorige week een nevenfunctie als commissaris bij de internetbank Binck. Daar trad hij af ‘om persoonlijke redenen’, maar afgelopen week werd bekend dat het lekken van koersgevoelige informatie de reden was. Inmiddels heeft Langereis toegegeven dat hij vorig jaar de kwartaalcijfers had doorgegeven aan een bevriende zakenman, voordat de bank deze gegevens had gepubliceerd.

Langereis erkent dat hij een ernstige fout heeft gemaakt bij de voortijdige publicatie van de cijfers van Binck Bank: “Een hoogleraar dient een voorbeeldfunctie voor studenten en de maatschappij te hebben”. Langerijs werkt bij het kantoor Spigthoff in Amsterdam, hij is ook voorzitter van de belastingcommissie van de VVD. Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de zaak.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×