Grote schade bij automatiseringsbedrijf

5

Bij een automatiseringsbedrijf in Leiden heeft een brand grote schade aangericht, dit meldt RTV West. Niemand raakte gewond. Het vuur brak in de nacht van donderdag op vrijdag uit aan de Overrijn. De brandweer werd gealarmeerd toen een bewoner rook uit het gebouw zag komen. Zes huishoudens boven het bedrijf werden geëvacueerd. De mensen moesten de rest van de nacht ergens anders in de buurt doorbrengen. Volgens de brandweer was het lastig om bij de vuurhaard te komen. Voor zover bekend zijn er bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Over de oorzaak, is nog niets bekend.

Delen

5 reacties

  1. “Voor zover bekend zijn er bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen” Dat is nog maar de vraag. Computers (en ook veel andere producten zoals sneakers) bevatten tegenwoordig broomhoudende vlamvertragers. Uit een onderzoek uitgevoerd door prof.dr. Sauer van het AZG bleken 32 van de 91 onderzoeksubjecten de broomhoudende stof in hun bloed te hebben.* Hoewel de grootte van de onderzochte groep mensen té klein is om daar een wetenschappelijk verantwoorde conclusie op te baseren is het wel een indicatie dat het met de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen in het milieu in veel gevallen niet goed zit.( http://www.greenpeace.nl/news/extreem-hoge-concentraties-wee )

    * http://www.perssupport.nl/Home/Persberichten/Actueel?itemId=20931

  2. jaja, waar rook is is vuur en waar vuur is een mogelijke doofpotaffaire. Wat een millieu psychopaten gebazel, natuurlijk, computers bevatten giftige stoffen maar als de brandweer zegt dat er geen / nauwelijks gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen dan ga ik er gewoon vanuit dat dat zo is.

  3. Hahahahhah, je zit er gelijk bovenop he Marsha, ze mogen niet aan je werk komen he.Maar ik vond het ook een beetje flauw om het verleden erbij te betrekken, dat was een heel ander hoofdstuk.

Je bent nu offline