Opening Happietaria uitgesteld

Door problemen met de brandveiligheid in het pand van Happietaria aan de Breestraat 48 zal Happietaria maandag nog niet van start gaan. Op vrijdag 2 februari, twee dagen voor de grote opening, is bekend geworden dat het pand niet voldoet aan de brandveiligheidsvoorschriften. De gemeente had in eerste instantie aangegeven dat de vergunningen omtrent brandveiligheid zouden worden toegekend. Afgelopen week bleek dit echter niet rond te zijn gekomen, zodat de brandveiligheid niet viel te garanderen in het pand. De gemeente betreurt de gang van zaken, maar vindt het onverantwoord toestemming te geven voor de opening van Happietaria.

De organisatie van Happietaria is op dit moment in samenwerking met de gemeente op zoek naar een oplossing voor het probleem. Ook de burgemeester en wethouders, die in het commitee van aanbeveling zitten, denken mee. Begin volgende week hopen zij meer duidelijkheid te hebben over de mogelijkheden voor een Happietaria. Bekeken wordt waar en wanneer de opening van Happietaria plaats kan vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×