Jeugdtheaterschool zoekt jonge spelers voor 'STORM'

Op zondag 11 februari, om 13.00 uur start de Leidse Jeugdtheaterschool de repetities voor de productie ‘STORM’, een voorstelling met jongeren op basis van ‘The Tempest’ van William Shakespeare. Jongeren vanaf 14 jaar kunnen meedoen aan deze bijzondere productie, die half juni een aantal malen wordt gespeeld op een speciaal aangepaste locatie in Leiden. De voorstellingen zullen live worden begeleid door Indonesische gamelan muziek. ‘STORM’ zal worden gespeeld in het oude 50kV Station, waar vroeger stroom werd gedistribueerd. In een grote ruimte zal het publiek in het midden zitten, terwijl ‘de STORM’ om hen heen woedt.

De deelname kost € 225,00, maar er wordt dan ook een hoop geoefend en veel geleerd om uiteindelijk een fantastische voorstelling neer te kunnen zetten. Ervaring is persé niet nodig, wel de zin en de inzet om keihard te werken. Bij de Jeugdtheaterschool gaat het niet om lappen tekst uit het hoofd te leren; elke scène uit de voorstelling wordt samen gemaakt en de woorden komen dus uit ‘eigen hoofd en mond’. Jongeren, die denken Shakespeare wel aan te kunnen zijn welkom zondag van 13.00 tot 18.00 uur.

Voor meer informatie: www.jtsleiden.nl.

Het verhaal gaat als volgt: “‘STORM’ gaat over liefde, wraak en vergiffenis. Prospero, de verbannen hertog van Milaan woont samen met zijn dochter, de autochtone inwoner Caliban en een aantal geesten op een eiland. Hij is vroeger door zijn broer Antonio en de koning van Napels, Alonso, verbannen. Hij is toen samen met zijn dochter in een bootje gezet om op zee om te komen. Prospero leeft echter nog en zint op wraak. Wanneer hij verneemt dat een schip met Antonio en Alonso aan boord, vlak langs het eiland komt, besluit hij een storm te veroorzaken. Door de storm vergaat het schip en de opvarenden spoelen aan. Prospero en de hoofdgeest Ariel zorgen ervoor dat Ferdinand, de zoon van de koning van Milaan en Miranda verliefd worden. Antonio en Alonso tonen berouw wanneer ze Prospero weer ontmoeten. Op het einde van het verhaal als alles goed gekomen is, legt Prospero zijn krachten neer. Ook trekt hij zich terug als hertog om de weg te openen voor Miranda. In dit verhaal komen ook andere thema’s aan bod. Zo is er Caliban, de oorspronkelijke bewoner van het eiland, die als slaaf voor Prospero moet werken. Ondanks de haat die Prospero voelt voor Alonso, voelt hij door hun beider vaderschap een band met hem, waardoor uiteindelijk de rede overwint”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×