Nieuwe reorganisatie bij Leidsch Dagblad

Nadat het Leidsch Dagblad de afgelopen jaren al verschillende reorganisaties doormaakte, staat de krant ook in 2007 weer een bezuinigingsoperatie te wachten. Zo wordt er opnieuw gesnoeid in het aantal banen en verlaat de krant het pand aan de Rooseveltstraat. De huur is opgezegd, maar een nieuwe plek is nog niet gevonden. In het pand zijn ook twee andere kranten van het Telegraaf-concern gevestigd; het Witte Weekblad en Het op Zondag. Het Leidsch Dagblad stapt mogelijk ook over op een kleiner formaat.

Directeur Harry de Wit van het Leidsch Dagblad meldt zaterdag in zijn eigen krant geen voorstander te zijn van het populaire tabloid-formaat. Wel ziet hij iets in het zogenaamde ‘Berliner’ formaat. Dat is kleiner dan de huidige krant, maar groter dan tabloid. Hoofdredacteur Geert ten Dam meldt in hetzelfde artikel dat de redactionele formule van de krant de komende tijd geevalueerd zal worden. Onder andere door een lezersonderzoek. Ook hij sluit de overstap naar een nieuw formaat niet uit.

Leiden Leidsch Dagblad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×