Nederlands snelste jeugd zwemt in Leiden

Op zaterdag 10 en zondag 11 februari organiseert zwemvereniging LZ 1886 in zwembad De Zijl voor de tweeëentwintigste keer de Jaargangwedstrijden. Bij deze wedstrijden worden van elk zwemnummer de beste 20 kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar uitgenodigd. Op die manier vormen deze wedstrijden een officieus NK voor deze leeftijdsgroep. Dit jaar zullen ongeveer 265 kinderen van 124 verenigingen uit heel Nederland deelnemen.

Zwemmers die bij de Jaargangwedstrijden meezwemmen, nemen later ook vaak deel aan de echte Nederlandse Kampioenschappen. Sommigen groeien zelfs uit tot internationale toppers. Zo hebben in het verleden bijvoorbeeld Pieter van den Hoogenband en Nick Driebergen meegedaan. Ook uit de Leidse regio zullen zwemmers deelnemen. Naast zwemmers van het organiserende LZ 1886 zullen zwemmers van o.a. De Zijl/LGB (Leiden), Columbiaan (Voorhout) en Noordwijkerhout deelnemen. Medaillekansen zijn er onder meer voor Mariska Teske van LZ 1886 en Oscar v.d. Heuvel van Noordwijkerhout.

De wedstrijden zullen op beide dagen om 14.15 uur beginnen. De entree voor toeschouwers bedraagt € 3,- per dag. Verwacht wordt dat de wedstrijden tot ongeveer 16.45 uur duren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×