Uniek Netwerkcontract bindt vier MBO Instellingen

De colleges van bestuur van het Da Vinci College, ROC Leiden, ROC Rivor en Wellantcollege hebben de intentie uitgesproken hun organisaties te laten samenwerken in de vorm van een netwerkorganisatie. In de samenwerking staan de mogelijkheden om elkaar te versterken in het onderwijsaanbod voorop. Zo zullen zij verbindingen gaan creëren tussen AOC en ROC onderwijs en willen zij binnen drie jaar voorlopers zijn op het gebied van e-learning. Samen zetten ze een Corporate Academy op waarmee ze een kwaliteitsimpuls kunnen geven aan hun personeel, in het bijzonder aan hun netwerkcompetenties. Vanwege de omvang en de spreiding van het netwerk zijn de instellingen gezamenlijk in staat om opleidingspartner te zijn van landelijk opererende bedrijven.

De instellingen prefereren een netwerkorganisatie boven andere vormen van samenwerking omdat ze de flexibiliteit van kleinschalige organisaties willen combineren met de voordelen van de omvang van het geheel. De instellingen blijven -onder hun eigen naam- het zwaartepunt leggen in de verschillende regio’s waar ze actief zijn. Een netwerkcontract wordt opgesteld om de samenwerking te bezegelen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×