Symposium ‘Vermoeden van kindermishandeling’ een succes

Het aantal gevallen van kindermishandeling ligt in Nederland zeer hoog. Er sterft gemiddeld één kind per week aan de gevolgen ervan. Om dit aantal terug te dringen, is het van belang signalen van kindermishandeling serieus te nemen. Het Diaconessenhuis hanteert daarom al sinds 2000 een protocol “Vermoeden van Kindermishandeling”. Omdat een papieren protocol niet genoeg is en iedereen voortdurend alert moet zijn op signalen van mishandeling, organiseerde de werkgroep kindermishandeling van de kinderafdeling op donderdag 25 januari een symposium over dit onderwerp.

Dit symposium werd bijgewoond door zestig medewerkers van het ziekenhuis en veertig doktersassistenten van huisartsen uit de regio. Dit was de eerste keer dat er doktersassistenten werden uitgenodigd voor een symposium. Een kinderarts Psychotraumacentrum GGZ Kinderen en Jeugd van Rivierduinen en een maatschappelijk werker van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, gaven onder andere informatie over de manier waarop kindermishandeling te herkennen is, wat eraan gedaan kan worden en welke problemen men tegen kan komen bij het spreken erover met betrokkenen. De deelnemers waren enthousiast over dit initiatief.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×