Twee aanhoudingen wegens brandstichting en bedreiging

Twee vrouwen uit Voorhout, van 16 en 44 jaar, die donderdagavond werden aangehouden bij een school aan de Touwbaan in Leiderdorp, worden verdacht van brandstichting en bedreiging. De politie van Leiderdorp de twee verdachten aan wegens een poging tot brandstichting in een school aan de Touwbaan. De vrouwen waren via een raam de school binnengedrongen probeerden brand te stichten. Het motief van de vrouwen houdt verband met het van school sturen van een kind van de 44-jarige verdachte. Op het bureau bleek dat de twee ook voldeden aan een signalement dat opgegeven was na een bedreiging in het Winkelhof in Leiderdorp. Een 63-jarige man uit Leiderdorp werd daar in november door een oudere en een jongere vrouw benaderd toen hij op een bankje zat te wachten op zijn vrouw. De oudste vrouw sprak de man aan en trok haar trui omhoog. Er was toen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp te zien.

De Leiderdorper en zijn vrouw deden aangifte van bedreiging. Later zag hij de vrouwen enkele keren bij zijn huis en trof hij omgegooide bloembakken aan en was zijn naambordje van de deur gehaald. De oudste vrouw heeft de bedreiging bekend en heeft verklaard dat zij de man heeft aangezien voor iemand anders. Het vuurwapen is in beslag genomen door de politie. De verdachten zijn in afwachting van de afronding van het verdere onderzoek in voorlopige hechtenis genomen.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×