De doos waarin Spookie in de sneeuw voor het asielhek werd gezet. (Foto: PR).

Doos met poes voor asielhek gedumpt in de sneeuw

Het Dierenasiel Stevenshage is op zoek naar Spookie. Afgelopen donderdagavond, de dag van het weeralarm met sneeuw en snerpende kou, vond de vrouw van de asielbeheerder bij het toegangshek van het asiel een doos met daarop de boodschap: Spookie, 13 jaar, gesteriliseerd. Vanwege geldgebrek hebben we Spookie voor de deur moeten achterlaten. De doos was echter leeg.

Spookie was in geen velden of wegen te bekennen. De achtergelaten kat vond het in de kou en de sneeuw kennelijk niet erg fijn in de doos en ontsnapte. Ergens in Leiden loopt ze nu rond. Misschien op weg naar haar oude thuis of zwervend in de buurt van het asiel. Het asiel is dus op zoek naar Spookie, waarvan helaas geen foto of beschrijving gegeven kan worden.

Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over dieren uit: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnwoude, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Voorschoten, Voorhout, Warmond, Valkenburg en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en allerlei giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen. De website van Stevenshage is te vinden op www.dierenasielleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×