Medewerkers van het asiel ontdoen Agnetha van haar vieze en verklitte vacht. (Foto: PR).

Zwaar verwaarloosd hondje van dak gehaald

Dierenasiel Stevenshage heeft zich vrijdagochtend ontfermd over een hondje dat werd aangetroffen op een plat dak in Leiden. “De staat waarin zij verkeerde was meer dan verschrikkelijk,” zo laat Leen Gottschal, die in zijn twintigjarige loopbaan als asielbeheerder toch wel een en ander heeft meegemaakt, weten: “Ik ben er behoorlijk overstuur van. Dat mensen een dier dit aan kunnen doen; het is misdadig.”

Volledig verklit en vies, zo erg dat ze haar achterpootjes niet eens meer kon bewegen, en onder de uitwerpselen en urine werd Agnetha, zoals men haar in het asiel noemt, vrijdag binnengebracht.

Nadat ze door een medewerker van de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming gezien is, zijn de asielmedewerkers met schaar en tondeuse aan het werk gegaan om Agnetha van haar vieze last te verlossen. De stank van oude urine is allesoverheersend en vult de ruimte. Haar hele vacht moet er af. Ze laat alles gelaten over zich heen komen. Ook blijkt nu dat ze blind is.

Omdat het verwaarlozen van een dier strafbaar is en de Landelijke Inspectiedienst graag te weten komt wie er verantwoordelijk is voor deze dierenmishandeling, vraagt het asiel onze lezers om goed naar de foto’s te kijken. Mocht u Agnetha herkennen of weten waar zij oorspronkelijk vandaan komt, dan wordt u verzocht dit te melden bij asielbeheerder Leen Gottschal (06-53360116) of bij de Landelijke Inspectiedienst (088-8113113). Zij is gevonden op een zeven meter hoog gelegen plat dak aan de Hooglandsekerksteeg in Leiden.

Natuurlijk wordt er voor Agnetha, net als voor alle andere asieldieren in Stevenshage, weer een goed nieuw thuis gezocht. Het zal nog een paar weken duren voordat ze zover is, want ze heeft nog volop medische verzorging en een gebitsreiniging nodig. Pas als asieldierenarts van der Wouw het groene licht geeft, mag Agnetha geplaatst worden.

Het asiel is heel blij met mensen die willen bijdragen aan de medische kosten voor Agnetha. Deze kunt u, onder vermelding van ‘Agnetha’, storten op giro 14650 t.n.v. Stichting Dierentehuizen Leiden e.o. te Katwijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×