Rilana Erades verslaat nummer 2 en 3 van de wereld

De Leidse topdartster Rilana Erades heeft op het nationale rankingtoernooi van Open Noord-West Nederland een zeer goede prestatie geleverd. Rilana kwam vroeg in het toernooi nummer 3 van de wereld Karin Krappen al tegen, en wist Karin met 3-2 te verslaan vervolgens won Rilana 2 partijen met 3-0, en kon zich toen op gaan maken voor de kwartfinale tegen finalist van het vorige nationale toernooi Jacqueline Draaisma, Rilana liet Jacqueline geen moment in haar spel komen en won met 3-0 en toen werd het tijd voor de halve finale waarin Rilana het op moest nemen tegen nummer 2 van de afgelopen Lakeside en nummer 1 op dit moment van de wereldranglijst Francis Hoenselaar, Rilana begon ijzersterk aan de 1e leg die Rilana met 13 pijlen uitgooide vervolgens maakte Rilana ook 2-0 en daarna vocht Francis zich terug in de wedstrijd 2-2 de laatste leg ging beide speelsters gelijk op maar was het uiteindelijk Rilana die als eerste haar dubbel gooide en zo de partij wist te beslissen en zich mocht gaan opmaken voor de finale in deze finale kwam Rilana voor de 3x tegen een speelster van de afgelopen Lakeside World Championships uit namelijk de Venlose Carla Molema.

Het werd een partij op wereld nivo waarbij beide dames 4 legs lang binnen 16 pijlen op een dubbel stonde uiteindelijk wist Carla Rilana 2x te breaken waardoor Carla de winst kon opeisen maar Rilana heeft een zeer goed toernooi gespeeld en mede door de overwinning krijgt Rilana weer uitzicht op een plekje in het Nederlandse WK team.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×