Douwe Breimer draagt rectoraat over aan Paul van der Heijden

Op de dies natalis van de Universiteit Leiden, 8 februari, liep scheidend rector magnificus Douwe Breimer voor de laatste maal vooraan in het cortège naar de Pieterskerk. Ditmaal naast rector magnificus designatus Paul van der Heijden aan wie hij het rectoraat overdraagt. Van der Heijden wordt net als Breimer ook voorzitter. Voorafgaand aan de rectoraatsoverdracht houdt Breimer de diesoratie met als titel De maat der dingen. Het is een oratie die deels ook het karakter van een afscheidscollege heeft. Breimer wordt opgevolgd door Paul van der Heijden.

Van der Heijden is sinds januari 2002 rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1990 is hij hoogleraar arbeidsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Hij is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Van der Heijden studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde aan de Universiteit Leiden in 1984 op het proefschrift A fair trial in social law? Vóór zijn aanstelling aan de UvA werkte de universiteiten van Leiden (1978 tot 1985) en Groningen (1987 tot 1990) en was hij rechter bij de Amsterdamse rechtbank (1985 tot 1989).

In 2001 nam Douwe Breimer het rectoraat over van Willem-Albert Wagenaar. Buiten de universiteit vervulde en vervult Van der Heijden diverse bestuursfuncties bij nationale en internationale organisaties en bedrijven.Tijdens zijn rectoraat en voorzitterschap in Leiden blijft hij kroonlid van de SER en voorzitter van de ILO Governing Body Committee on Freedom of Association, een onderdeel van de Verenigde Naties in Genève.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×