Witteman deelnemer aan Publiek Private Stoelendans

Wethouder Marc Witteman (PvdA/Ruimtelijke Ordening en Wonen) van de gemeente Leiden brengt vandaag een bedrijfsbezoek aan Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling in het kader van de Publiek Private Stoelendans (PPS). Witteman is een van de deelnemers aan de PPS, een uitwisselingsprogramma voor bestuurders en management tussen de publieke (overheid) en private (bedrijfsleven) sector. Doel van de PPS is om begrip voor elkaars rol en positie te verbeteren door het ervaren van elkaars besluitvormingscultuur. PPS kan daarmee een bijdrage leveren aan het verkleinen van cultuurverschillen tussen publieke en private organisaties en het verbeteren van publiek private samenwerking.

Organisator en initiatiefnemer van de PPS is het organisatieadviesbureau Twijnstra Guddde. Zij hebben een aantal bestuurders van gemeenten en provincies verzocht een duo te vormen met mensen uit de top van het bedrijfsleven. Het is de bedoeling dat deze duo’s een kijkje in elkaars keuken nemen. Dit doen ze door elkaars vergaderingen bij te wonen, elkaars projecten te bezoeken en ervaringen uit te wisselen om op deze manier kennis te maken met elkaars besluitvormingstrajecten. Deze kennis kan vervolgens worden gebruikt om samenwerkingsprojecten tussen overheid en bedrijfsleven beter te laten verlopen.

Marc Witteman vormt samen met de heer De Jager, divisie-directeur Vastgoed van Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling een duo. Witteman is erg enthousiast over zijn deelname aan PPS:”Voor de realisatie van ingewikkelde projecten geloof ik persoonlijk erg in publiek private samenwerking. Als het goed is leren we zo van elkaar hoe overheid en bedrijfsleven beter samen kunnen werken. Als wij als gemeente op een goede manier willen inspelen op de wensen van onze inwoners, dan kan dat niet zonder samenwerking met deskundige en sterke marktpartijen. Daarom werk ik graag mee aan initiatieven die deze vorm van samenwerking in de toekomst kunnen verbeteren.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×