Politie heeft slachtoffer van aanrijding kunnen achterhalen

De politie heeft het slachtoffer van een aanrijding die tevens verdachte van het verlaten van een plaatsongeval is weten te achterhalen. Het gaat om een 53-jarige man uit Leiden die met zijn motor ten val was gekomen op de Vrijheidslaan. Een beschadigde motor werd voor zijn woning aangetroffen. De man was door het ongeval gewond geraakt, maar was niet naar het ziekenhuis gegaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij na het ongeluk de plaats van het ongeval heeft verlaten.

Het is degene die bij een verkeersongeval betrokken is, of een verkeersongeval heeft veroorzaakt verboden de plaats van het ongeval te verlaten indien er schade door de aanrijding is ontstaan of er iemand letsel heeft opgelopen. In dit geval was er schade aan straatmeubilair, maar had het ook mogelijk geweest dat het slachtoffer dusdanig gewond zou zijn geraakt dat hij/ zij medisch hulp nodig had. Om deze redenen heeft de politie een zoekactie opgezet dat uiteindelijk geleid heeft naar de Leidenaar.

Op vrijdagochtend 26 januari trof de politie op de Vrijheidslaan, ter hoogte van de Zoeterwoudseweg, sporen aan van een verkeersongeluk. Op de weg werd een omgebogen verkeerspaal, stukken van een brommer/ motor en bloed aangetroffen. Er was die nacht bij de gezamenlijke meldkamer geen melding binnengekomen van een verkeersongeval. En de bestuurder, het slachtoffer, én het voertuig, mogelijk een brommer of een motor, waren spoorloos verdwenen. Nader onderzoek bij de ziekenhuizen in de buurt leverde ook geen resultaat op. De verkeersdienst van de politie deed onderzoek naar het ontstaan van de aanrijding. Uiteindelijk troffen agenten een beschadigde motor aan voor een woning waar de bestuurder van de motor bleek te wonen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×