Gratis flesjes voor scholieren

Duinwaterbedrijf Zuid-Holland laat sinds deze week gratis flesjes uitdelen op verschillende middelbare scholen. Hiermee wil het bedrijf de leerlingen stimuleren om meer water te drinken. Op de betreffende scholen is een zogeheten TENQ aanwezig. Dit is een waterkoeler waar de scholieren tegen betaling gekoeld water kunnen tappen. Bovenop de waterkoeler is een beeldscherm bevestigd, waarop dagelijks wisselende uitzendingen worden vertoond. Vijftien scholen zullen de komende weken worden bezocht door speciale promotieteams die de flesjes uitdelen aan de leerlingen.

TENQ is een product van de stichting Waterwijs dat wordt ondersteund door Duinwaterbedrijf Zuid-Holland. Hierdoor kan de stichting Waterwijs TENQ ter beschikking stellen aan middelbare scholen en mbo’s in het leveringsgebied van het duinwaterbedrijf. Duinwaterbedrijf Zuid-Holland geeft advies over de aansluiting op het leidingnet, voert onderhoudswerkzaamheden van de waterkoelers uit en controleert periodiek de kwaliteit van het water. De school hoeft alleen te zorgen voor een stopcontact en een internetaansluiting.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×