Kader Abdolah, foto PR

Kader Abdolah vertelt bij Burcht Literair

Op donderdag 22 februari zal de Iraans – Nederlandse auteur Kader Abdolah vertellen over zijn roman ‘Het huis van de moskee’ in het kader van ‘Burcht Literair’. Deze roman werd in 2006 terecht verkozen tot een van de meest geliefde boeken van het Nederlands publiek. De 52-jarige Abdolah, geboren onder de naam Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani, schreef eerder onder meer de romans ‘Spijkerschrift’, ‘De adelaars’ en ‘De reis van de lege flessen’. Onder het pseudoniem Mirza is hij al jaren een zeer bekende en gewaardeerde columnist van De Volkskrant.

‘Het huis van de moskee’ is een meeslepend epos over Aga Djan ten tijde van de opkomst van de ayatollahs en het moslimfundamentalisme. Sinds achthonderd jaar bekleedt de familie van de welgestelde tapijthandelaar een centrale positie in de stad. De imam komt uit hun familie. Als Khomeini in Parijs de radicale omwenteling van 1979 voorbereidt, komt het vreedzame leven van Aga Djan onder druk te staan.

Aanvang: 20.15 uur, zaal open: 19.45 uur. Toegangskaarten te verkrijgen bij: Boekhandel Kooyker, Breestraat 93 en aan de kassa op de avond zelf.

Tuinzaal van Sociëteit de Burcht, Burgsteeg 14, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×