Twee inbrekers gesnapt

Op dinsdag 13 februari zijn twee inbrekers op heterdaad betrapt aan de Herenstraat. De politie heeft hen ingerekend. Een bewoner van de Herenstraat zag rond 22.15 uur twee personen in zijn achtertuin staan. Eén van hen probeerde de achterdeur open te breken, de ander stond bij de schuur in de achtertuin. Bij het zien van de bewoner renden de personen weg. De bewoner is achter de twee personen aangerend en kreeg één van de verdachten te pakken. Deze rukt zich echter los en sloeg de bewoner een bloedneus. De politie werd gebeld. Agenten doorzochten de omgeving. Twee fietssters wezen de agenten op twee mannen die over de Schelpenkade liepen. Zij hadden de mannen zien rennen over de Leuvenstraat.

De politie kon twee mannen die voldeden aan het opgegeven signalement, een 19-jarige en 17-jarige Leidenaar, aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. De twee zijn ingesloten. De politie zou graag in contact willen komen met de twee fietssters die uit de richting van de Andries Schotkade kwamen rijden. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Leiden Zuid via 0900-8844. De politie zet het onderzoek vandaag voort.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×