TeamLeiden opgericht voor goede doelen

Stichting (io) TeamLeiden is een nieuw initiatief dat via evenementen geld in wil zamelen voor goede doelen. Zo wil TeamLeiden een culturele en maatschappelijke bijdrage leveren aan de stad. Ook wil de stichting Leiden en haar partners op nationaal niveau promoten. Zo zeilt het zeilteam TeamLeiden mee aan de Heineken Race of the Classics, een zeilevenement voor klassieke zeilschepen, waar alle grote steden en onderwijsinstellingen aan meedoen. De race gaat via Rotterdam, Ramsgate, IJmuiden en Amsterdam. TeamLeiden zal onder de vlag ‘Leiden stad van ontdekkingen’ meedoen om in Rotterdam en Amsterdam te laten zien waarom Leiden de enige stad is om van te houden. Maar TeamLeiden is meer dan zeilen alleen.

Zo wil TeamLeiden een platform zijn waar kwalitatieve goede initiatieven gecombineerd worden met betrokkenheid op goede doelen en op de stad. Want Leiden is een stad waar nog heel veel potentie in zit en waar heel veel ideëen leven. Leiden is ook een stad waar mensen het leuk vinden om samen iets op poten te zetten. “En dat doen we eigenlijk, om het even kort te zeggen,” aldus Alfred van der Klis, initiatiefnemer van het concept TeamLeiden en teamcaptain van zeilteam TeamLeiden.

Damme Kemp, de andere initiatiefnemer, benadrukt dat Stichting TeamLeiden geen winstoogmerk heeft, maar hoogstens alle kosten voor de evenementen wil dekken. “Alle overige gelden die binnenkomen gaan rechtstreeks naar het goede doel.” Enkele evenementen van TeamLeiden zijn: een scholierenzeilwedstrijd voor middelbare scholen uit Leiden, een fundraiser waar een zeer bekende en geliefde Nederlander komt optreden voor het goede doel, een supportmeeting in de Regentenkamer waar Prof.dr. Voute, de oprichter van KiKa en Cliniclowns zal spreken, en de Race of the classics die van 16 tot en met 22 april zal plaatsvinden. “We zijn blij dat zoveel mensen meedenken en meehelpen,” zegt Damme Kemp. Van der Klis, tevens ook VVD raadslid, verklapt al dat “TeamLeiden voor volgend jaar een paar grote projecten in de koker heeft.” Meer informatie is beschikbaar via www.teamleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×