Kleine grenscorrectie tussen Leiden en Zoeterwoude

Er komt een kleine grenscorrectie tussen Leiden en Zoeterwoude. De gemeente Leiden en de gemeente Zoeterwoude hebben afspraken gemaakt om Zoeterwoude in de gelegenheid te stellen het plan Verde Vista in de Meerburgerpolder te kunnen ontwikkelen. Dat heeft het College van B & W dinsdag besloten. De afspraken betreffende zaken zoals grondeigendom, ontsluiting en gemeentegrens worden verder uitgewerkt in overeenkomsten. Deze zullen ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraden van beide gemeenten. Het betreft een stuk grond in de buurt van de Willem van der Madeweg.     

Een van de resultaten van de overeenkomst zal zijn dat Leiden een klein deel van wat eens Zoeterwouds grondgebied was, teruglevert.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×