Wethouder Paul Jonas, foto Jacqueline Borg

Boekpresentatie en tentoonstelling 'Dwars door de stad'

Gisteren nam wethouder Paul Jonas (Monumentenzorg en Archeologie) in het Archeologisch Centrum, het eerste exemplaar van het boek ‘Dwars door de stad’ in ontvangst. Het boek geeft aan de hand van archeologische en bouwhistorische vondsten een beeld van Leiden in de middeleeuwen tot en met de 17e eeuw en is het tweede boek, dat de gemeente leiden uitbrengt in de reeks ‘Bodemschatten en Bouwgeheimen’. Na de presentatie van het boek opende wethouder Jonas de gelijknamige tentoonstelling, waarin veel vondsten die in het boek worden beschreven, te bezichtigen zijn.

De gemeente Leiden voert al sinds 1993 zelf archeologisch onderzoek uit. Dit heeft heel veel informatie over de geschiedenis van Leiden opgeleverd. Eind 2005 leidde dit tot de uitgave van ‘Matilo-Rodenburg-Roomburg, de ‘Roomburgerpolder – van Romeins castellum tot moderne woonwijk’. 

Het boek is vanaf 20 februari verkrijgbaar voor €14,50 bij de Leidse boekwinkels, het Archeologisch Centrum en Primavera Pers.

De tentoonstelling loopt tot 30 juni; de toegang is gratis.Openingstijden: maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Archeologisch Centrum, Hooglandse Kerkgracht 17, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×