Een groep leden en vrijwilligers van scouting Sint Jozef. (Foto: PR).

Vrijwilligers gezocht voor scouting Sint Jozef

De Leidse scouting Sint Jozef groeit zo hard, dat men op zoek is naar extra leiding. Het ledenbestand van de scouting groeit steeds harder. In september 2006 is een nieuwe speltak begonnen, bevers 2. Daardoor komen er steeds meer nieuwe leden bij. Voor extra kinderen is echter ook extra leiding nodig. De scouting kan wel wat extra handen gebruiken en roept vrijwilligers dan ook op zich te melden. “We zijn op zoek naar jonge mensen (16+) die het leuk vinden om met kinderen om te gaan. Je vindt het leuk om spelletjes voor ze te bedenken of ze te helpen met knutselen. Je kunt goed organiseren of je bent bereid dit te leren. Je hebt fantasie en geniet ervan als kinderen compleet opgaan in een spel of thema,” aldus het wervende persbericht.

Het is de bedoeling dat de leiders één keer per week met het team een opkomst van zo’n twee uur organiseren. Om dat te leren worden de nieuwe vrijwilligers eerst wegwijs gemaakt en worden er cursussen gegeven. In de eerste week van de zomervakantie gaan de leiders mee op kamp. Aan de hand van een kampverhaal maken de kinderen dan de spannendste avonturen mee.

Voor alle vragen kun je contact opnemen met secretaris Fredo van der Sterre: fvandersterre@hetnet.nl, 071-5284684. Of neem een kijkje op de site: www.stjozef.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×