V&D moet dwangsom van 130.000 euro betalen

Omdat V&D na ruim twee jaar en vele aanmaningen van de gemeente nog steeds niet voldoet aan een aantal veiligheidsvoorschriften, moet het warenhuis nu een dwangsom betalen van 130.000 euro. In 2005 bleek bij een controle van de brandweer dat er bouwtechnische tekortkomingen waren. Die heeft V&D opgelost. Ook diende het warenhuis een ontruimingsalarm te installeren, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Uiteindelijk legde de gemeente V&D een dwangsom op van 10.000 euro per week met een maximum van 130.000 euro. Ook deze termijn heeft het warenhuis laten verlopen zonder de geeiste voorzieningen te treffen.

Het bezwaar dat V&D indiende kwam eveneens te laat en wordt daarom waarschijnlijk niet ontvankelijk verklaard. Een en ander bleek vanmorgen bij de Commissie Beroep- en Bezwaarschriften van de gemeente.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×