Frank Wiegman op het podium in Gent. (Foto: PR).

Zilver voor Frank Wiegman bij indoorkampioenschappen

Als de bouwplannen in Apeldoorn volgens plannen uitgevoerd worden, vonden de Nederlandse indoorkampioenschappen voor de laatste maal plaats in Gent. Zaterdag reisden de B-junioren, masters en senioren voor hun titelstrijd. Vijf atleten van Leiden Atletiek kwamen hierbij in actie. Eén ervan bracht een medaille naar huis.

In de ochtend kwam Els Hufen in actie bij het hinkstapspringen. Als C-juniore tussen de oudere B-junioren zorgde ze bijna voor een medaillestunt. Met een ruime verbetering van haar persoonlijk record (van 10.35 naar 10.78 meter) lag ze na 4 van de 6 sprongen op de derde plaats. Een concurrente sprong uiteindelijk 2 centimeter verder, maar er liggen duidelijk mogelijkheden voor de pupil van Raul Varone Perez op dit technisch moeilijke springonderdeel. De springtrainer van Leiden Atletiek had een lange dag in de Topsporthal in Gent, want in de avond kwam Angela de Winter in actie bij de vrouwen senioren. De zilveren medaillewinnares bij de A-junioren had echter niet haar avond. Na een openingssprong van 10.60 meter volgde er geen geslaagde poging meer, zodat de Warmondse genoegen moest nemen met plaats 6.

Boukje van der Weijden verbeterde haar persoonlijk outdoorrecord op de 800 meter. De Hillegomse atlete liep een bekeken race waarin ze op het eind nog voldoende kracht over had om een paar concurrentes te passeren en zette 2.29.23 op de klok. Dat bleek na series 3 de 12e tijd overall te zijn. De masters hebben voor de onderdelen waarbij geen rondjes gelopen al hun kampioenschap gehad in Sittard. De rondbaannummers worden traditioneel ook in Gent afgewerkt. Twee jaar geleden won Frank Wiegman bij de mannen 40+ de 800 meter in een nieuw Nederlands masterrecord. Met 2.00.85 bleef hij zaterdag niet ver verwijderd van die tijd, maar deze keer was het niet genoeg voor goud. Door de nieuwe leeftijdsindeling kwam hij uit in de leeftijdsklasse 35+ en moest derhalve een veel jongere concurrent voor zich dulden op het podium.

Even leek Dave Klink aanspraak te gaan maken op een medaille op de 1500 meter bij de senioren. In een niet al te sterk bezette race was snel duidelijk wie de favorieten voor goud en zilver waren en aasden de overige atleten op het brons. Zoetermeerder Klink nam op 2 ronden voor het eind te vroeg de leiding en speelde daarmee zijn concurrenten in de kaart. In de laatste 200 meter werd hij gepasseerd om als 5e te finishen in een verdienstelijke tijd van 4.03.07.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×