Frankstokvis

Leer alles over de zee op de Landelijke Zeedag

Zaterdag 24 februari wordt de Landelijke Zeedag in Naturalis in Leiden gehouden. Op deze dag is er een unieke gelegenheid om een deel van de historische collectie van Naturalis te bezichtigen die normaliter niet publiekelijk toegankelijk is. Het gaat om bijzonder materiaal dat de laatste jaren langs de Nederlandse kust is gevonden, zoals walvisbotten, een lederschildpad en maanvissen. Ook kan men een mini-expeditie naar de recent aangespoelde reuzenhaai maken op het terrein van Naturalis. Gedurende de gehele dag zijn er verschillende activiteiten gepland rondom het zee-thema. Zo is het mogelijk om een op afstand bestuurbaar duikbootje, uitgerust met videocamera, live te volgen in de Naturalis ‘slotgracht’ via een groot projectiescherm.

De Landelijke Zeedag wordt georganiseerd door Naturalis, EIS (European Invertebrate Survey), Stichting Anemoon, Analyse Educatie en Marien Oecologisch Onderzoek. Er zijn daarnaast een tiental organisaties betrokken bij het dagprogramma en zij zullen naast de presentaties ook persoonlijke vragen beantwoorden en documentatiemateriaal geven.

Het volledige dagprogramma en een overzicht van de betrokken deelnemers is te lezen op de website: www.naturalis.nl.

Openingstijden: van 10.00 tot 18.00 uur; de toegang is gratis.

Naturalis, Darwinweg 2, Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×