Politie pakt fietsendiefstal aan

Het aantal, bij de politie bekende, fietsendiefstallen in het gebied Leiden-Zuid schommelt de laatste maanden tussen 20 en 50 per maand. Het gaat in de meeste gevallen om vrij nieuwe en dure fietsen, de financiële schade bij aangevers en/of verzekeringsmaatschappijen is aanzienlijk. Samen met de gemeente worden maatregelen zoals de plaatsing van fietsklemmen bij bijvoorbeeld de Vijf Mei-hal genomen. Verdere preventieve maatregelen worden met de gemeente besproken.

Waar mogelijk probeert de politie zoveel mogelijk diefstallen op te lossen. Zo zijn de afgelopen weken met het verhoor van vier jeugdige verdachten, weer vijf fietsendiefstallen opgelost en is informatie vergaard over mogelijk nog meer van die feiten. Meer aanhoudingen en verdachtenverhoren worden niet uitgesloten. De politie doet een oproep om verdachte situaties te melden of tips door te geven, daar zal serieus en vertrouwelijk mee om worden gegaan.

Om goed in beeld te houden waar de diefstallen plaatsvinden wordt gevraagd vooral aangifte te doen. Verder waarschuwt de politie voor het kopen van 2e hands fietsen op straat, maar ook bijvoorbeeld via internetsite’s zoals Marktplaats. Als bij een politiecontrole blijkt dat op een gestolen fiets wordt gereden en niet kan worden aangetoond dat de fiets bij een reguliere fietsenwinkel is gekocht, dan is men de fiets en het aankoopbedrag kwijt. In de meeste gevallen moet ook nog een boete terzake heling aan justitie betaald worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×