Oud-raadslid PvdA wordt minister

Ronald Plasterk, beoogd minister voor Onderwijs en Wetenschappen, heeft in Leiden gewoond en is in Leiden twee jaar raadslid geweest voor de PvdA. Ronald Plasterk is raadslid geweest van 11-10-1982 tot 1-9-1984. Plasterk studeerde en promoveerde tevens aan de Leidse universiteit. Daarna werd hij hoogleraar in Amsterdam, maar vertrok na het winnen van een Spinoza-premie naar Utrecht waar hij directeur werd van een eigen instituut. Hij is mede-auteur van het verkiezingsprogramma van de PvdA voor de laatste Tweede-Kamerverkiezingen.      

De meeste bekendheid geniet Ronald Plasterk echter als columnist in De Volkskrant, Intermediair en in het televisieprogramma Buitenhof. Zijn felle aanvallen op met name het Nederlandse onderwijsbeleid en -broodnodige onderwijshervormingen beloven het nodige voor zijn toekomst als minister. Nu mag hij in de praktijk gaan waarmaken waar hij zich in zijn columns zo sterk voor heeft gemaakt. Iets zomaar roepen is gemakkelijk, maar of Plasterk ook in het kabinet Balkenende IV in collegiaal verband het nodige voor elkaar gaat krijgen is nog maar de vraag.  

Plasterk volgt Maria van der Hoeven op die naar Economische Zaken gaat. 

Meer informatie over Ronald Pasterk is te vinden in het boek ‘Het Leidse Pluche’. Dit boek geeft een beeld van de raadsleden en burgemeesters die sinds de invoering van de Gemeentewet het gemeentebestuur in handen hadden in de periode 1851 – 2001. Deze informatie is ook te vinden op de website www.janvanhout.nl/pluche2/plux_alg_frame.htm Hier kan men dus nog veel meer achtergrondinformatie, ook over Ronald Plasterk vinden.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×