Fiësta met flamenco-artiesten van wereldformaat

Vrijdag 2 maart zullen de wereldberoemde flamencoartiesten Maria del Mar Moreno en Antonio Malena optreden in de Leidse Schouwburg. Met veel gevoel voor stiltes en dynamiek zullen flamencodanseres del Mar Moreno en zanger Malena de zinderende vlaktes, badend in stoffig zonlicht en geurend naar sherry uit de bodega’s, tot leven brengen in ‘Jerez Puro Esencia Flamenco’. De voorstelling geeft de essentie weer van de flamenco zoals die al generaties lang wordt gezongen en gedanst in de Spaanse stad Jerez in Andalusie, niet alleen traditioneel vertolkt, maar ook heel eigentijds.

Na vele succesvolle solo-optredens van beide artiesten is ‘Jerez Puro Esencia Flamenco’ het eerste resultaat van hun samenwerking. De voorstelling begint met een fiesta, waarna de dynamiek wordt opgebouwd door de onstuimige vrolijkheid van de Bulerias. Tegen de tijd dat de droevige Seguiriya zijn intrede doet, is iedereen in het publiek al emotioneel verbonden met deze flamenco-artiesten van wereldformaat.

Aanvang 20.15 uur; kaartverkoop: 071 – 516 38 88, of via de website: www.leidseschouwburg.nl Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×