Actiecomité verspreidt informatiefolder

Afgelopen weekend viel bij de inwoners van Leiden de informatiefolder Stem Nee tegen dit Tracé in de bus over de RijnGouweLijn door de Leidse binnenstad. De Fietsersbond Leiden, ROVER en STOOM vormen samen het actiecomité Geen Trein door de Stad. Deze tegenstanders van het binnenstadtracé zetten in hun folder de redenen op een rij om bij het referendum op 7 maart Nee te stemmen. Aan de voorkant van de folder staan tien argumenten vermeld, zoals de hoge kosten en de verslechtering van de busverbindingen. Als je de folder openklapt zie je een kaart met de route van de sneltram door de Leidse binnenstad. Op de kaart staan voorbeelden van knelpunten, zoal minder ruimte voor voetgangers in de Breestraat. Verder vertellen acht Leidenaars welk problemen zij verwachten bij de komst van de RGL. Treinreiziger Wouter verwacht nog meer vertragingen en vader Bastiaan maakt zich zorgen over de onveiligheid voor zijn kinderen.

Op de achterkant van de folder staat de poster Stem Nee tegen dit Tracé. De poster kan men voor het raam hangen en zo mee doen met de posteractie. Het actiecomité Geen Trein door de Stad wil graag op een positieve manier actievoeren en deelt vijftig bossen bloemen uit aan degenen die een poster achter het raam hebben hangen. Verder wordt er met een knipoog naar de Carisma-actie van tien jaar geleden ook een fiets verloot. De posteractie is te volgen via www.geentreindoordestad.nl en www.geentreindoordestad.blogspot.com

De informatiefolder Stem Nee tegen dit Tracé is af te halen bij het Stadhuis.Grote posters zijn af te halen bij postkantoorshop Van Zelm in de Van ’t Hoffstraat en de Readshop in de Breestraat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×