Instructie stembureauleden druk bezocht

Ongeveer tachtig leden van een stembureau hebben maandagmiddag de instructiebijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis bijgewoond. Omdat er in Leiden zowel voor de Provinciale Staten gekozen wordt als een ja/neestem kan worden uitgebracht voor het referendum over de RijnGouwelijn zijn alle procedures op 7 maart iets ingewikkelder dan bij een normale stemming. Bovendien zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen aan de stemmachines om fraude te voorkomen. Ook hier werden de stembureauleden nog eens extra op geattendeerd. Omdat het mogelijk is om in een willekeurig stembureau in Leiden te stemmen volgt hieruit ook nog eens de nodige extra administratie. Aan de hand van een powerpointpresentatie en een instructie rond de stemmachine werden de leden weer op de hoogte gebracht van de nieuwigheden.  

Omdat de meeste stembureauleden al behoorlijk geroutineerd zijn valt te verwachten dat ook de stemming van 7 maart weer zonder grote problemen zal verlopen.   

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×