60 Leidse Soroptimisten geportretteerd

Gedurende drie dagen in maart zijn bij galerie Sidac, 60 portretten te zien van vrouwen, die allemaal lid zijn van de Leidse Soroptimisten. Deze serviceclub voor vrouwen vierde op 13 januari van dit jaar haar 75-jarig bestaan en is onderdeel van de Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen. Wereldwijd, over alle continenten verdeeld, zijn er ruim 93.000 leden. De doelstellingen zijn onder andere: de verbetering van de rechten van de vrouw, mensenrechten voor iedereen, gelijkwaardigheid, ontwikkeling en vrede door het bevorderen van goede internationale verstandhouding, begrip en vriendschap. Twee Leidse leden, de kunstenaars Fem Hulst-Stamkart en Leni Venne hebben de portretten gemaakt en het resultaat is zonder meer verrassend.

Beide kunstenaars zijn aangesloten bij Instock vereniging beeldende kunstenaars Oegstgeest.

De expositie is geopend op 3 maart van 11.00 tot 17.00 uur, op 4 en op 7 maart van 13.00 tot 17.00 uur.

Galerie Sidac, Hoogewoerd 77, Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×