Gratis vertoning An Inconvenient Truth in Leiden

De gemeente Leiden neemt deel aan de landelijke 20-stedenactie van de Stichting Planet Prosperity om de Oscarwinnende klimaatfilm An Inconvenient Truth van Al Gore vier weken lang gratis te vertonen. De gemeente staat garant voor de kosten van de actie. ‘De gemeente Leiden steunt de 20-stedenactie van harte. De film geeft op een begrijpelijke manier weer wat de gevolgen van de opwarming van de aarde zouden kunnen zijn. De film kan alleen maar positief bijdragen aan een dialoog en discussie over dit probleem’, aldus John Steegh, wethouder Milieu van de gemeente Leiden.

De film wordt van 8 maart tot 5 april 2007 gratis vertoond in het Trianon Theater aan de Breestraat in Leiden. Van maandag tot en met vrijdag om 18.30 uur en in het weekend om 16.00 uur. De gemeente nodigt iedereen van harte uit om de film te komen bekijken. Er is een beperkt aantal plaatsen per dag beschikbaar.

In An Inconvenient Truth laat de voormalig vice-president van Amerika Al Gore zien dat het klimaat door toedoen van de mens in rap tempo verandert. Dat is een ongemakkelijke waarheid, omdat de gevolgen immers groot zijn. Maar de film schept geen doemscenario. Het is geen doemdenken, maar DOENdenken met als uitgangspunt dat iets doen aan de klimaatsverandering nu nog betaalbaar is en over 20 jaar niet meer.

Eerder sloten Maastricht, Heerlen, Venlo, Eindhoven en Zeist zich al aan bij de 20-stedenactie van de Stichting Planet Prosperity.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×