Symposium over het Nabije Oosten

Nederlandse archeologen zijn al heel lang actief in de landen van het Oude Nabije Oosten, van Anatolië tot Egypte en van de Levant tot Mesopotamië. Tal van projecten zijn door hen bewerkstelligd, zoals de opgravingen van het Rijksmuseum van Oudheden te Tell Sabi Abyad in Syrië en in de necropool Saqqara in Egypte en Tell Deir ‘Alla in Jordanië. Daarnaast is er in de Nederlandse archeologie al relatief lang aandacht voor een meer wetenschappelijke benadering van het materiaal. Nederlandse archeologen analyseren vondsten zoals botmateriaal, aardewerk en plantenresten. Deze gecombineerde benadering biedt veel mogelijkheden en nieuwe perspectieven.

Na het grote succes van vorig jaar, organiseren studenten van het Leidse dispuut van archeologie van het Nabije Oosten, Nabu Na’id, van de Faculteit Archeologie in Leiden in 2007 voor de tweede keer het DUtch Symposium of the Ancient Near East (DUSANE). Het symposium zal plaatsvinden op zaterdag 10 maart 2007 vanaf 9:00 in het Lipsius gebouw (voorheen Lak) te Leiden.

Het doel van het symposium is om de studenten, jonge onderzoekers, docenten en geïnteresseerden te informeren over recent Nederlands onderzoek in en naar het Oude Nabije Oosten. De hele dag zullen jonge en meer ervaren academici spreken over hun recente of huidige onderzoek. Na de lezingen zal er tijd zijn voor een discussie. Alle voordrachten worden in het Engels gehouden zodat ook internationale studenten en onderzoekers maximaal profijt van het symposium zullen hebben.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×