Teleservice Politie Hollands Midden scoort rapportcijfer 9

Het Landelijk Telefoonnummer Politie 0900-8844 (geen spoed, wel politie) werd eind vorig jaar onderzocht op de kwalitatieve telefonische bereikbaarheid door onderzoeksbureau Telan. Uit de analyse blijkt dat Hollands Midden een 9 scoort, en daarmee tweede is van Nederland. De drie voorgaande jaren behoorde Hollands Midden tot de beste 5 korpsen. Het LTP werd beoordeeld op zes onderdelen: contact, informatie, probleemstelling, actiepunten, afsluiting en professionaliteit. Uit het onderzoek blijkt dat de professionaliteit van medewerkers van de call-centra bijna optimaal is.

Teamchef Teleservice Bea Mooyman is trots op het behaalde resultaat: “Door de focus op kwaliteit, en continuïteit hierin, lukt het al vier jaar om ononderbroken aan de top van Nederland te staan. We zijn heel trots op de medewerkers én het coördinatorenteam, die elk jaar toch weer verbeteringen weten te bewerkstelligen waardoor dit prachtige resultaat is bereikt.”

Het LTP 0900-8844 is in september 2000 ingevoerd om de bereikbaarheid van de politie te vergroten en de afhandeling van de gesprekken te optimaliseren. 0900-8844 kan tegen lokaal tarief worden gebeld. Bellers worden via de postcode van het beladres direct doorverbonden met de politie in de betreffende regio. Mobiele bellers, anders dan via KPN, krijgen contact met het KLPD in Driebergen en worden doorverbonden met het gewenste politiekorps. Voor acute hulpverlening is het gratis nummer 112 beschikbaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×