Autovrije zondag dit jaar op 9 september

Dit jaar vindt de autovrije zondag plaats op zondag 9 september. Dat heeft het College van B & W dinsdag besloten. In het Collegeprogramma 2006-2010 “Met hart en hand” is opgenomen dat ter bevordering van het bewustzijn van een schoonleefklimaat en terugdringing van het autogebruik jaarlijks een autovrije zondag zal worden gehouden. Hiermee geeft het College jaarlijks op een bijzondere wijze uitdruking aan haar wens een leefbare en aantrekkelijke binnenstad en dito buurten en wijken te realiseren. In 2006 heeft voor de eerste keer een grootschalige autovrije zondag in de gemeente plaatsgevonden en was een groot gedeelte van de binnenstad afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Hiermee haalde Leiden zelfs de televisie. Aan de hand van de evaluatie is en aantal verbeterpunten voorgesteld. De autovrije zondag valt dit jaar samen met de Open Monumentendagen.    

Het afgesloten gebied zal worden beperkt tot de Hooigracht, Oude Vest, Turfmarkt, Prinsessekade, Kort Rapenburg, Noordeinde, Witte Singel, Doezastraat, Steenschuur, Gangetje, Nieuwe Rijn en het gebied daarbinnen. Van 12.00 tot 17.00 is dit gebied taboe voor gemotoriseerd verkeer inclusief brommer exclusief openbaar vervoer. Automobilisten met een invalidenkaaret krijgen een ontheffing. Rondom de autovrije zondag zullen weer een hoop leuke straatevenementen worden georganiseerd, zowel georganiseerd door de gemeente als door particulieren.    

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×